Tortastúdió

Elérhetőségünk:

+36704765378 

info@tortastudio.hu

Hétfőtől péntekig 8:00-16:00

Kategóriák
Tortastúdió

Elérhetőségünk:

+36704765378 

info@tortastudio.hu

Hétfőtől péntekig 8:00-16:00

  • Kategóriák
    • Akciók
    • Ajándékutalvány
    • Dekorációs eszközök
    • Ételfestékek
    • Sütőeszközök és formák
    • Cukrászati alapanyagok
    • Eszközök
    • Dekorációs anyagok
    • Csomagolóanyagok
    • Konyhai kiegészítők
  • Szállítás
  • Témák
  • Márkák
  • Blog
  • Bemutatkozás
  1. Főmenü
  1. Főmenü
  2. Macaron

Macaron

A macaronok, ezek a lenyűgöző, színes, aprócska francia finomságok az elmúlt években szerte a világon hatalmas népszerűségnek örvendtek. A tökéletes macaron készítése igazi művészet, amely komoly precizitást és konyhai készségeket igényel, de az eredmény minden bizonnyal megéri a befektetett időt és erőfeszítést.

A macaronok két mandulalisztes "piskótából" állnak, amelyek között valamilyen ízletes töltelék található, például ganache, vajkrém vagy lekvár. A francia és az olasz módszer közötti különbség a tojásfehérje kezelésében rejlik.

A francia módszer a legegyszerűbb és leggyakrabban alkalmazott technika. Itt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a granulált cukrot, a mandulalisztet és a porcukrot. A tésztát óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjük össze a tojásfehérje habot, de ugyanakkor biztosítsuk, hogy minden összetevő jól összekeveredjen.

Az olasz módszer kicsit bonyolultabb, de stabilabb eredményt hoz. Ebben az esetben cukorszirupot készítünk, amit a tojásfehérjéhez adunk, miközben azt kemény habbá verjük. A végeredmény egy nagyon stabil, fényes hab, amit aztán a mandulaliszt és a porcukor keverékével összeforgatunk.

Mindkét módszerrel a macaron tésztát habzsákba töltjük, és kis kör alakú macaronokat formázunk egy sütőpapírral borított tepsire. A macaronokat a sütés előtt hagyjuk pihenni, hogy egy vékony "bőr" képződjön a tetejükön, ami hozzájárul a macaronok jellegzetes "lábának" kialakulásához sütés közben.

A macaronok díszítése különféle módokon történhet. Egyesek a tésztát színes ételfestékkel színezik a habzsákba töltés előtt, míg mások ételfestéket permeteznek a már elkészült macaronokra, hogy színes hatást érjenek el. A csillámporokat, cukorgyöngyöket vagy akár lüszterporokat is használhatunk a díszítéshez.

Alapanyag
Alapanyag
Csomagolóanyag
Csomagolóanyag
Habzsák
Habzsák
Maghőmérő
Maghőmérő
Sütőlap
Sütőlap
Szűrés
Puzzle Office Service Kft.

Adószám: 27091029-2-16

Cégjegyzékszám: 1609018833

Székhely: 5100, Jászberény
Mikszáth Kálmán utca 16.

Menü
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Információk
  • Nyitvatartás: 8:00-16:00
  • +36704765378
  • info@tortastudio.hu
  • Gyakran ismételt kérdések
  • Workshop partnereket keresünk!
  • facebook

  • instagram

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS

ÉRTESÜLJ ELSŐ KÉZBŐL AKCIÓS AJÁNLATAINKRÓL!

Feliratkozás
olcsobbat.hu
argep.hu
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Topseller
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciók
  • Ajándékutalvány
  • Dekorációs eszközök
  • Ételfestékek
  • Sütőeszközök és formák
  • Cukrászati alapanyagok
  • Eszközök
  • Dekorációs anyagok
  • Csomagolóanyagok
  • Konyhai kiegészítők
  • Szállítás
  • Témák
  • Márkák
  • Blog
  • Bemutatkozás
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.