Tortadíszítő eszközök bemutatása - útmutatók kezdőknek
Manapság nagyon népszerű hobbinak számít a tortakészítés és a tortadíszítés. Ha még most ismerkedsz a sütéssel, akkor ez a cikk segítségedre lehet, hogy jobban megismerd a tortadíszítéshez szükséges eszközöket. A cikkben megtalálható cukrászati kellékeket megtalálod a weboldalunkon.
Manapság nagyon népszerű hobbinak számít a tortakészítés és a tortadíszítés. Ha még most ismerkedsz a sütéssel, akkor ez a cikk segítségedre lehet, hogy jobban megismerd a tortadíszítéshez szükséges eszközöket. A cikkben megtalálható cukrászati kellékeket megtalálod a weboldalunkon.
1. Tortaállvány A tortaállvány tökéletes társunk lehet a torta betöltésénél, illetve burkolásánál. Mindösszesen csak annyit kell tenned, hogy a sima felületű tortaállvány közepére helyezed a tortát és mind a betöltésnél, mind a burkolásnál a megfelelő irányba forgatod, hogy tökéletes eredményt tudj elérni. A készletünkben megtalálható dönthető tortaállvány is. |
|
2. Tortaszeletelő kés A tortaszeletelő késsel tökéletesen tudod felszeletelni/kialakítani a tortádat. A kés recékkel rendelkezik, amely biztosítja, hogy a sütemény ne sérüljön meg a vágás során. |
|
3. Spatula A torta betöltésénél, illetve a burkolásánál a spatula a megfelelő eszköz. Ebből megkülönböztetünk egyenes és hajlított kialakítású spatulát, illetve többféle méretet is. A kiválasztás Tőled függ, hogy melyik forma és méret a legkényelmesebb számodra.
|
|
4. Tortasimító Egy cukrász és egy háziasszony konyhájából nélkülözhetetlen egy jó minőségű tortasimító. A tortasimító segítségével tökéletes burkolást tudsz véghez vinni. Többféle tortasimító létezik mind kialakításban (sima vagy fogazattal rendelkező), mind anyagszempontból (műanyag vagy fém), de funkciójában viszont mindegyik azonos, hiszen a tökéletes eredményt biztosítja. |
|
5. Fondant nyújtófa A tapadásmentes felületű nyújtófával egyenletes vastagságú fondant, illetve marcipán nyújtható ki. Különböző méretek állnak rendelkezésre, a szükséges méret a díszíteni kívánt torta méretétől függ. |
|
6. Fondant simító Ha a fondant vagy a marcipán kinyújtása megtörtént, akkor a kinyújtott fondantot/marcipánt ráhelyezzük a tortánkra, majd a kezünk és az ujjaink segítségével finoman eligazítjuk a ráhelyezett anyagot. A végleges simítást a fondant simító eszközzel végezzük. A felesleges anyag levágásra kerül. |
|
|
|
7. Habcsövek A torták díszítésekor az egyik elengedhetetlen eszköz a habcső vagy másnéven díszítőcső. A díszítőcső rengeteg formája és alakja ismert a cukrászvilágban, melyek egy másik cikkben kerül bemutatásra. |
|
8. Modellező eszköz A modellező eszközökre főleg modellezésnél és a 3D figurák kialakításánál van szükség. Ebből is rengeteg típus található, amelyek különböző funkcióval bírnak. A modellező eszközök bemutatása szintén egy másik cikkbe kerül bemutatásra.
|