Torta sütőforma
A tortaformák nélkülözhetetlen eszközök a cukrászatban, főleg akkor, ha olyan tortákról van szó, amelyek megsütése után nehezen mozdíthatók el anélkül, hogy tönkremenjenek. A fém tortaformák különösen népszerűek a szakemberek körében, mivel kiváló hővezetők és rendkívül tartósak.
A csatos tortaformák egyik fő előnye, hogy a forma oldala könnyedén levehető, anélkül, hogy a torta károsodna. A csat segítségével a tortaforma oldala gyorsan és egyszerűen nyitható és zárható, lehetővé téve a sült torta kivételét anélkül, hogy annak formáját rongálnánk.
A kivehető aljú tortaformák hasonló előnyökkel rendelkeznek, hiszen itt is a forma részei szétválaszthatóak a sütés után, így a sütemény könnyen áthelyezhető a tálaló tányérra. Ezzel a módszerrel a torta alján lévő piskóta is egyszerűen megfordítható és kivehető, anélkül, hogy deformálódna.
Ezek a formák különböző méretben és formában érhetők el, így a cukrászok minden alkalomhoz megtalálhatják a megfelelőt. A fém tortaformák, legyenek akár csatosak, akár kivehető aljúak, rendkívül praktikusak és nélkülözhetetlenek minden profi és amatőr cukrász számára, aki szeretne tökéletes formájú és ízű tortát készíteni.