Leírás és Paraméterek
A PME Tylo/CMC por a fondant,marcipán és a cukormassza keményítésére és szilárdabbá tételére szolgál. Tökéletes figurákhoz, felálló peremű virágokhoz, vagy például betűk vagy számok függőleges elhelyezéséhez a tortán. Elkészítés: 500 gramm marcipánhoz vagy fondanthoz körülbelül 2 teáskanál CMC por szükséges. A port gyúrjuk bele a fondantba, hagyjuk legalább 2 órán át pihenni (a pasztát légmentesen csomagold be). Ezt követően jól gyúrható és formázható lesz a masszánk. A fondantos keveréket általában modellező pasztának nevezik. Tipp: A CMC porból ehető ragasztót is készíthetsz. Keverd össze a CMC port egy kis vízzel és hagyd legalább 1 órán át pihenni használat előtt. A házi készítésű ragasztó rövidebb eltarthatósági idővel rendelkezik. Összetevők: nátrium-karboxi-metil-cellulóz. Tartalom: 55 gramm. Visszazárható műanyag tégelybe csomagolva.