Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Ennyire egyszerű a torta díszítése habzsákkal

Ennyire egyszerű a torta díszítése habzsákkal Amikor a torta díszítése habzsákkal történik, akkor nem árt odafigyelni néhány fontos dologra. Például arra, hogy kéznél legyenek azok az eszközök, amikkel kellőképpen gyors és precíz munkát tudunk végezni. És persze magával a technikával kapcsolatban sem árt tisztában lenni egy-két praktikával.

Bármilyen tortát is készítünk a folyamat elmaradhatatlan része a díszítés, ami többféleképpen is történhet attól függően, hogy mi az elképzelésünk. A habbal történő díszítés nagyon kedvelt alternatíva, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy mennyire gyorsan és könnyedén dolgozhatunk vele. 

Persze azért nem árt kicsit jobban is beleásni magad a témába, hogy tudd, mi kell a tökéletes végeredmény eléréséhez. Amennyiben ez a célod, akkor most a lehető legjobb helyen vagy, ez az írásunk ugyanis neked szól.

Először arról lesz szó, hogy mi kell a jól formálható hab készítéséhez. Utána pedig elmondjuk azt is, hogy milyen eszközök fognak kelleni a díszítéshez. Megtudhatod, hogy miért érdemes minőségi habzsákokat használnod, és még milyen kiegészítőt kell feltétlenül beszerezned.

Hogyan készül a tökéletes hab?

A tojáshab akkor lesz megfelelő, ha kellőképpen kemény, ellenkező esetben ugyanis elfolyik, amikor díszíteni szeretnél vele. Vagyis a minták, kontúrok nem lesznek olyan élesek, mint amilyennek elképzelted őket.

Nagyon fontos, hogy ne használj jéghideg tojásokat, és alaposan verd fel őket. Utána pedig azonnal kezd el a díszítést! A hab akkor szokott összeesni, ha túl sokat várunk, és így a belekevert légbuborékok eltűnnek belőle.

Milyen eszközökre lesz szükséged?

A habot a legegyszerűbben a habzsákok segítségével tudjuk rányomni a torta tetejére, oldalára. A többször is használható Cake-Masters habzsákkal például nagyon precízen tudod ezt megtenni. Könnyen meg lehet fogni, miközben változó erősségben nyomod a habot belőle. Ráadásul kedved szerint mozgathatod, aminek hatására a megfelelő vastagságban és mintában tudod rávarázsolni a tortára a díszt.

A habzsákok mellett szükséged lesz a különböző díszítőcsövekre is. Miután a hab áthaladt a fejrészen, egyedi mintákban jelenik meg. A hagyományosnak számító kör alakú csövek mellett megtalálod a levél, a csillag és a rózsa változatokat is. 

Végül, de nem utolsó sorban érdemes beszerezni egy habzsáktartó állványt is. Erre ugyanis bármikor le tudod tenni munka közben anélkül a zsákot, hogy kifolyna belőle a hab. Különösen ajánlott a használata akkor, ha például több színű habbal is dolgozol, és emiatt több habzsákod is van. Miközben az egyik a kezedben van, a többit le tudod tenni az állványra.

Így zajlik profin a torta díszítése habzsákkal

A habzsákkal és a díszítőcsövekkel nagyon változatos díszítéseket tudsz létrehozni. Az egyszerűbb mintáktól kezdve egészen a szemet gyönyörködtető habkölteményekig bármit tudsz alkotni. Csak egy kis kreativitás és persze gyakorlás kell ahhoz, hogy elérd a vágyott eredményt.

Miután beletöltötted a habot a habzsákba, csinálhatsz kisebb-nagyobb pöttyöket a tortádra. Az íves, egyenes és kör alakú minták is nagyon szépen mutatnak rajta, így azokkal is bátran próbálkozhatsz. A habvonalakat párhuzamosan egymás mellé is húzhatod, de azokat keresztezve rácsot is készíthetsz. 

Láthatod, hogy a torta díszítése habzsákkal végtelenül egyszerű. Csak arra kell nagyon figyelned, hogy a megfelelő minőségű termékeket, kiegészítőket használd. Nálunk az eldobható és többször felhasználható habzsákokat is megtalálod. Sőt, a Tortastúdió oldalán minden mást is be tudsz szerezni, ami a tökéletes tortadíszítés elkészítéséhez kell.