Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Miért hasznos kiegészítő a forgó tortaállvány?

Miért hasznos kiegészítő a forgó tortaállvány? Amikor elérkezünk az utolsó mozzanathoz, a tortadíszítéshez, akkor remek szolgálatot tesz egy forgó tortaállvány. Erre ráhelyezve az édességet sokkal gyorsabban és kényelmesebben tudjuk elkészíteni rá a bevonatot, illetve a tejszínhabból készülő díszítést.

A tortabevonat díszítésének elengedhetetlen feltétele, hogy kéznél legyenek a megfelelő eszközök. Ilyen például a kenőkés, a habzsák és a különböző díszítőcsövek, amikkel szépen el tudjuk dolgozni a krémet és a habot. Ha viszont nem akarod forgatni a tálcát, amin a tortád van, akkor egy forgatható állvány megoldást nyújt erre a problémára.

Ezt a bejegyzést azért készítettük, hogy minden tudnivalót elmondjunk erről a nagyszerű kiegészítőről. Először is arról lesz szó, hogy milyen szerepe van, miért érdemes használni és hányféle típusa létezik. Végül pedig azt is megtudhatod, hogy hogyan kell használni a gyakorlatban.

Mi az a forgó tortaállvány?

A forgó tortaállvány lényegében nem más, mint egy olyan szerkezet, amire ha ráteszed a tortádat, akkor azt körbe tudod forgatni. Így nincs szükség arra, hogy mindig megállj a munkában, két kézzel megfogd a tányért és forgass rajta egyet.

A forgatásra azért van szükség, mert a bevonatokat, habdekorációkat a torta teljes felületére szoktuk elkészíteni. Amikor tehát a felénk eső részen már végeztünk, tovább kell haladnunk. Ehhez közelebb kell húznunk magunkhoz a tortát, hogy a többi részét is kényelmesen elérjük. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha folyamatosan forgatjuk. 

Milyen típusai vannak az állványnak?

A forgatható tortaállványok többféle kivitelben készülnek attól függően, hogy milyen kialakításúak. Alapvetően két nagy kategóriába sorolhatjuk őket: vannak a sima és a magasított típusok. 

Kapható nálunk például olyan magasított forgatható tortaállvány, ami 28 cm-es átmérővel rendelkezik. Méretéből kifolyólag akár a normálnál nagyobb méretű torták díszítéséhez is jól tudod használni. A magasításból adódóan nem kell mélyen lehajolnod ahhoz, hogy precízen tudj dolgozni.

A sima fajta annyiban különbözik a magasított állványtól, hogy amikor ráhelyezed a tortádat, az alacsonyabban lesz. Tehát picit mélyebbre kell hajolnod, amikor díszíted. Ha viszont neked magasabb pultod, asztalod van és nincs szükséged a magasításra, akkor ez ideális választás számodra.

A forgó tortaállványok nem csak magasságban, hanem méretben is különböznek. Találsz 24, 27 és 28 cm-es átmérőjű változatot is, de a 14 cm-es mini tortaállvány is rendelkezésedre áll. Ezek kiválóan alkalmasak a kekszek, muffinok, mézeskalács figurák dekorálására.

Ezenkívül megkülönböztethetjük még az állványokat aszerint is, hogy fix vagy dönthető tálcájuk van-e. Amennyiben fix, akkor csak vízszintes pozícióban tudod rájuk tenni a tortát, ha viszont dönthető, akkor kissé magad felé tudod fordítani az édességet. Ez lehetővé teszi, hogy még precízebben és kényelmesebben tudj dolgozni.

Hogyan tudod használni őket?

A tortaállvány használata végtelenül egyszerű, csak annyi a dolgod, hogy ráhelyezed a tortádat és elkezded azt díszíteni. Amikor pedig forgatásra van szükség, akkor az egyik kezeddel óvatosan elkezded mozgatni az állványt. Forgasd egészen addig, amíg a tortád a megfelelő pozícióba kerül!

Láthatod, hogy a forgó tortaállvány mennyire meg tudja könnyíteni a dolgodat, amikor bevonod vagy díszíted a tortádat. Nálunk többféle változatban is be tudod szerezni ezt a cukrászati kelléket és további fontos kiegészítőket is megtalálsz nálunk: ezek garantáltan élvezetessé teszik a tortakészítést.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: tortadíszítés